7 Aralık 2007 Cuma

okulda el yıkamanın önemi

Çocukların vücut direncinin yetişkinlere oranla daha zayıfTIR. bu nedenle hastalık yapıcı mikroorganizmalara çok kolay teslim olMAKTADIRLAR. “Eller, mikropların vücuda girmesinde köprü işlevi görüyor. Çocukların önemli kısmı, sadece ellerini yıkamadığı için çevresinden aldığı mikroplar nedeniyle hastalanmaktadırlar. Özellikle tuvaletten sonra ellerin gerektiği gibi yıkanmaması, dışkı yoluyla bulaşan E.Coli gibi tehlikeli mikroorganizmanın vücuda rahatlıkla girmesine neden oluyor. El temizliğine gereken önemin verilmemesi, sarılık ve paraziter rahatsızlıklar başta olmak üzere çok sayıda hastalığa yol açmaktadır.”
okulda çocuklar arasında yapılan silgi, kalem gibi eşyaların alışverişinde bile mikrop transferi olabilmekte, öksürme ve hapşırma ile bu eşyalara bulaşan hastalık yapıcı mikropların eller aracılığıyla vücuda alınabilmektedir.bu sebeple okulda ve bulunduğumuz her yerde el yıkamak çok önemlidir.

su ve sabun ikilisi hastalıklardan en iyi korunma yöntemidir olduğunu bildirdi.
Bir hasta, ilaçlarını ne kadar düzenli kullanırsa kullansın temizliğe gereken özeni göstermemesi durumunda iyileşmesi çok güç, hatta olanaksız hale gelebilmektedir.
Havaların soğuduğu ve hastalıkların arttığı bu dönemde el yıkama daha da fazla önem kazanıyor. yemeklerden önce eller iyice yıkanmalıdır.”

Hiç yorum yok: